Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü Öğrencileri Uçuş Eğitiminde


2019-2020 Akademik Eğitim ve Öğretim yılı derslerini tamamlayan Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencileri lisans eğitimleri kapsamında planlı uçuşlarına devam etmektedirler. Uçuş eğitimleri boyunca Covid-19 salgını kapsamında gereken tedbirler alınarak, tüm faaliyetlerde uyulması gereken kurallara azami özen gösterilmektedir. Öğrencilerimizin sağlığı ve uçuş emniyeti her zaman birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir.

Öğrencilerimizin “Lisans ve Yetki” uçuş eğitimleri “ERAH Aviation Academy” işbirliğiyle verilmektedir. “Hususi Pilot Lisansı (PPL)” eğitimlerini alan ikinci sınıf öğrencilerimiz “Denizli-Çardak Havaalanı”ndan, eğitimlerinin son aşaması olan “Gece, Alet, CPL ve Çok Motorlu Uçak” uçuşlarına devam eden dördüncü sınıf öğrencilerimiz “Isparta Süleyman Demirel Havaalanı”ndan uçmaktadırlar.

Üçüncü sınıf öğrencilerimiz ise kurumumuz öğretmen pilotları nezaretinde, Ankara Esenboğa Havaalanında konuşlu Girne Üniversitesine ait eğitim uçaklarıyla “Sorumlu Pilot Uçuşları (PIC)”na devam etmektedirler.