Yrd. Doç.Dr. Nadir Serin hocamız Fakültemize katıldı

Dr. Nadir SERİN 1991 yılında ODTÜ Havacılık Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde endüstride karşılaşılan yanma kararsızlıkları üzerine gerçekleştirdiği master tezi çalışmalarını müteakip, katıldığı doktora programı çerçevesinde aldığı burs ile ABD’ye giderek, sayısal benzetim ve deneyler içeren doktora tezi çalışmasının deneysel kısmını Pennsylvania State University’de tamamladı. Aynı zamanda hibrid roket motorlarının yanma modellemesi konusunda NASA projesinde çalıştı ve bu kapsamda yaptığı ortak bir yayın ile AIAA’den American Institute of Aeronautics and Astronautics / ABD) Hibrid Roket Motoru Teknolojisi Konusunda En İyi Bildiri Ödülünü aldı. Türkiye’ye dönerek tezini tamamladı ve 2001 yılında ODTÜ Havacılık Mühendisliği Bölümü’nden doktor ünvanı aldı. Ankara Başkent Üniversitesi’nde Y. Lisans ve Doktora ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Lisans seviyesinde dersler verdi. Bilimsel toplantılarda oturum başkanlıkları, akademik kurul üyelikleri ve hakemlikler yaptı. Çok sayıda öğrencinin Y.Lisans tezinde eş danışman oldu. TEKNOFEST’23 Dikey İnişli Roket Yarışması Koordinatörü olarak tüm yarışmanın organizasyonunu ve idaresini gerçekleştirdi. 2024 yılında TÜBİTAK’tan emekli oldu ve Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi kadrosunda Yrd. Doç. Dr. Olarak yeni görevine başladı. Dr. Nadir SERİN’in çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları ve ödülleri bulunmaktadır.